19 Ocak 2020 Pazar

Hazır Yufkadan Baklava Tarifi

Hazır Yufkadan Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka (800 gr vardı benimkinde)
  • 1,5 paket margarin veya 250 gr tereyağ
  • Ceviz veya fıstık
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Hazır Yufkadan Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetimizi yapalım. 15 dakika kaynatıp kenarda soğumaya bırakalım.
  2. Şimdi baklavaya geçelim, diktörtgen büyük boy borcama yapıcaz. Onun için yufkaları önce borcamın boyu ve eni kadar keselim.
  3. Daha rahat olur sizin için yoksa kenarlardan taşan yufkaları kesmek biraz uğraştırıcı. (Ben tarifimi küçük borcama yaptım size ölçüsü tam veriyorum)
  4. Tereyağı veya margarini eritin borcamın en alt kısmını tereyağı sürün ve ilk yufkayı serin.
  5. Yufkaya tereyağ sürüp ikinci yufkayı da serin, böyle devam ederek 5-6 yufkayı aralarına biraz tereyağı sürerek üst üste koyun ve kırdığınız cevizden bir miktar serpin.
  6. Yine 6 yufkayı aralarına tereyağ sürüp ceviz serin ve en son 3 yufka daha aralarına tereyağ sürüp ceviz serpin.
  7. Bundan sonra kalan yufkaların aralarına tereyağ sürün ama ceviz eklemeyin son 7-8 yufkaya.
  8. En son dilimleyin. Baklavanızı kalan tereyağı her tarafına gelecek şekilde ıslatın ve önceden ısıttığınız 180°’lik fırına verin.
  9. 35-40 dakika kadar pişirin.Üzeri kızarınca iyice çıkarın ve soğumuş şerbeti her tarafına dökün.
  10. Hemen ve 1-2 saat dinlendirirseniz tadı daha güzel olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder