Hazır Yufkadan Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket hazır baklavalık yufka (800 gr vardı benimkinde)
- 1,5 paket margarin veya 250 gr tereyağ
- Ceviz veya fıstık
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Hazır Yufkadan Baklava Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi yapalım. 15 dakika kaynatıp kenarda soğumaya bırakalım.
- Şimdi baklavaya geçelim, diktörtgen büyük boy borcama yapıcaz. Onun için yufkaları önce borcamın boyu ve eni kadar keselim.
- Daha rahat olur sizin için yoksa kenarlardan taşan yufkaları kesmek biraz uğraştırıcı. (Ben tarifimi küçük borcama yaptım size ölçüsü tam veriyorum)
- Tereyağı veya margarini eritin borcamın en alt kısmını tereyağı sürün ve ilk yufkayı serin.
- Yufkaya tereyağ sürüp ikinci yufkayı da serin, böyle devam ederek 5-6 yufkayı aralarına biraz tereyağı sürerek üst üste koyun ve kırdığınız cevizden bir miktar serpin.
- Yine 6 yufkayı aralarına tereyağ sürüp ceviz serin ve en son 3 yufka daha aralarına tereyağ sürüp ceviz serpin.
- Bundan sonra kalan yufkaların aralarına tereyağ sürün ama ceviz eklemeyin son 7-8 yufkaya.
- En son dilimleyin. Baklavanızı kalan tereyağı her tarafına gelecek şekilde ıslatın ve önceden ısıttığınız 180°’lik fırına verin.
- 35-40 dakika kadar pişirin.Üzeri kızarınca iyice çıkarın ve soğumuş şerbeti her tarafına dökün.
- Hemen ve 1-2 saat dinlendirirseniz tadı daha güzel olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder