5 Ocak 2020 Pazar

Sizi Ballı Bal Kabağı Ustası Yapayım Mı Tarifi

Sizi Ballı Bal Kabağı Ustası Yapayım Mı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo balkabağı
  • Şeker
  • Yarım çay bardağı su

Sizi Ballı Bal Kabağı Ustası Yapayım Mı Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle ben bunu hep bir gece öncesinden şekerliyorum.
  2. Kabaklarımızı güzelce dilimleyip yıkıyoruz. Soyarken yada soyulmuş alırsanız hiç farketmez o dibindeki yeşil yerlerinin belirgin olmasına dikkat edin. Kişisel fikrimdir daha lezzetli oluyor.
  3. Büyükçe bir tencereye yapmanız daha iyi olur.
  4. Tencere tabanına kabaklarımızı sıralıyoruz.
  5. Üzerlerini kaplayacak şekilde şekeri döküyoruz.
  6. Kabaklarımız bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
  7. Kabaklarımız bittiğinde en üstü de komple şekerle kaplayıp kapağını kapatıyoruz. Yarım çay bardağı suyumuzu da ekliyoruz.
  8. Ağdalanmış kabaklarımızı orta ateşe koyuyoruz. Ben ilk baş kapağını açmıyorum.
  9. Kaynamaya başlayınca ortadan biraz daha kısık ateşe alıp kapağını açın. Kontrollü bir şekilde çatalla kontrol ederek yaklaşık 25-30 dakika kaynatın.
  10. Kabaklarımızın çokta yumuşamaması gerekiyor yoksa balını yaparken dağılırlar.
  11. Daha sonra kabaklarımızı yuvarlak bir fırın tepsisine döküyoruz.
  12. Dikdörtgen fırın tepsisinde olmuyor çiçeklerim denedim ama olmadı. Bu arada kabaklarınız hala koyu kıvam almamasına sakın aldanmayın. Müthiş ballandırcaz o turuncu şeyi😏
  13. Alt üst ayarda 200°de kabaklarımızı 10-15 dakika fırınlıyoruz.Vee geldik sizi ustaların ustası yapacak o aşamaya.
  14. Fırından çıkardığımız kabaklarımızı ocağımızın en büyük gözüne alıp en kısık ateşte tekrar pişirmeye devam ediyoruz.
  15. Kabaklarımızı tepsimizin kenarlarına itip ortasındaki şekerli suyu bir kepçe yardımıyla bir yandan da tepsimizi hafif hafif döndürerek suyu kabaklarımızın üzerlerine döküyoruz. Zaten 10 dakika sonra şekerli suyumuz mukemmel bir bala dönüşmeye başlayacak.
  16. Bir yandan döndürüp bi yandan da üzerlerine bal dökerek pişirdiğimiz kabaklarımız daha parlak ve daha lezzetli olacak bana güvenin.
  17. Bal iyice ağırlaşıp azalmaya başladığında herşey mükemmel olmuş demektir.
  18. Kabaklarımız soğuyunca, tahin ve cevizle servis edebilirsiniz mükemmel oluyor. Şimdiden hepinize afiyet olsun😍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder