21 Ocak 2020 Salı

Soslu Kek Tarifi

Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un
  • 2 kaşık kakao
Üzeri için sosu;
  • 2. 5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı nişasta (yoksa un )
  • 2 yemek kaşığı kakao (çok katı olursa süt ile açabilirsiniz)

Soslu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sırayla süt sıvı yağ ekleyip mikserle çırpın.
  2. Sonra un, kakao, vanilin ve kabartma tozu ekleyin.
  3. İster kek kalıplarına tabi ki yağlanmış kalıp isterseniz borcama döküp 180 c fırında pişirin.
  4. Fırın çabuk pişiriyorsa 175 c pişirebilirsiniz ilk 25-30 dk açmayın kabarmasını engellemiş olursunuz.
  5. Pişen kekimiz soğurken sosunu tencereye ekleyip kıvama getirin ve sıcakken kekin üzerine dökün.
  6. Dilerseniz ceviz fıstık vb. süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder