15 Ocak 2020 Çarşamba

Tart Kalıbında Portakallı Kek Tarifi

Tart Kalıbında Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
  • 3 yumurta
  • 1 bardak yoğurt veya süt
  • 1 bardaktan az sıvı yağ
  • 1 bardak şeker
  • 1 su bardağına yakın portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
  • 2 buçuk bardak un
  • 1 er paket kabartma tozu ve vanilya
  • Tercihe göre kuru üzüm
Sosu için
  • 2 portakalın suyu bir limonun suyu
  • 3 yemek kasığı şeker limon çok ekşi ise 4 yemek kaşığı öneririm. 1 yemek kaşığı nişasta

Tart Kalıbında Portakallı Kek Tarifi Yapılışı



  1. Önce yumurta ve şekeri çırpıp sonra yoğurdu yağı diğer malzemeleri ekliyoruz. Tart kalıbına döküp 170 derece önceden ısıtılmış fırına atıyoruz.
  2. Kek pişerken sos malzemelerini bir tavaya alıp kaynatalım.
  3. Kaynayana kadar karıştıralım sonra ılımaya bırakın.
  4. Kek olunca kekin sıcağı gidince ters çevirip üst tarafından ince bir parça kek alın ufalayın kekin ortasına sosu dökün. Ben sosa birazcık tarçında serptim.
  5. Üstüne ufalanan keki serpin ve dilediğiniz gibi süsleyin afiyet olsun. Ben kekin üstüne kuru üzüm serptim içine koymayı unuttum içine harika olur tercih sizin😊afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder