Tart Kalıbında Portakallı Kek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 3 yumurta
- 1 bardak yoğurt veya süt
- 1 bardaktan az sıvı yağ
- 1 bardak şeker
- 1 su bardağına yakın portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
- 2 buçuk bardak un
- 1 er paket kabartma tozu ve vanilya
- Tercihe göre kuru üzüm
Sosu için
- 2 portakalın suyu bir limonun suyu
- 3 yemek kasığı şeker limon çok ekşi ise 4 yemek kaşığı öneririm. 1 yemek kaşığı nişasta
Tart Kalıbında Portakallı Kek Tarifi Yapılışı
- Önce yumurta ve şekeri çırpıp sonra yoğurdu yağı diğer malzemeleri ekliyoruz. Tart kalıbına döküp 170 derece önceden ısıtılmış fırına atıyoruz.
- Kek pişerken sos malzemelerini bir tavaya alıp kaynatalım.
- Kaynayana kadar karıştıralım sonra ılımaya bırakın.
- Kek olunca kekin sıcağı gidince ters çevirip üst tarafından ince bir parça kek alın ufalayın kekin ortasına sosu dökün. Ben sosa birazcık tarçında serptim.
- Üstüne ufalanan keki serpin ve dilediğiniz gibi süsleyin afiyet olsun. Ben kekin üstüne kuru üzüm serptim içine koymayı unuttum içine harika olur tercih sizinafiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder