2 Ocak 2020 Perşembe

Tavuklu Milföyüm Tarifi

Tavuklu Milföyüm Tarifi İçin Malzemeler

  • Milföy
  • Yarım tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 5-6 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • 1 çay bardağı su
  • Kaşar
Beşamel sos için ;
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz

Tavuklu Milföyüm Tarifi Yapılışı

Merhabalar 🙋🏻‍♀️
Güne sağlıklı başlamanız dileğiyle zira biz Hastalıkları kovalıyoruz 😔 tez zamanda şifamızı bulalım inşallah tüm şifa bekleyen dostlarla 🤲🏻 o zaman muhteşem bir tarife geçelim hemen.
  1. Tavukları küp küp doğrayıp yağ döktüğümüz tava da suyunu salıp çekene kadar soteleyelim, ama suyunu çok çekmesin hafif suyu kalacak geri kalan malzemeleri öyle ekleyeceğiz.
  2. Soğan sarımsak ve biberleri de küçük küçük doğrayalım. Suyunu çeken tavukların üzerine ekleyip bir yemek kaşığı salçayı da katarak karıştıralım.
  3. Baharatlarını ilave edip 1 çay bardağı suyu da ekleyip pişirelim. Aynı bir kapta beşamel sosu için 1 yemek kaşı yağı eritip unu katıp biraz kavuralım.
  4. Daha sonra sütü ve tuzu ekleyip kaynayana kadar sürekli karıştıralım. Pişen tavukların üzerine beşamel sosu ekleyip karıştıralım.
  5. Ayrı bir tabağa kaşarı rendeleyelim. Milföyün bir karesini elimizle hafif açıp ortasına biraz kaşar ve biraz da tavuk harcımızdan ekleyip zarf şeklinde kapatıp ters çevirerek tepsiye dizelim.
  6. Her Milföy karesi için aynı işlemi yapalım 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim. Bu muhteşem lezzeti şık sofralarınızda afiyetle yiyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder