Tavuklu Milföyüm Tarifi İçin Malzemeler
- Milföy
- Yarım tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 5-6 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı)
- Tuz
- 1 çay bardağı su
- Kaşar
Beşamel sos için ;
- 1, 5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
Tavuklu Milföyüm Tarifi Yapılışı
Merhabalar
Güne sağlıklı başlamanız dileğiyle zira biz Hastalıkları kovalıyoruz tez zamanda şifamızı bulalım inşallah tüm şifa bekleyen dostlarla o zaman muhteşem bir tarife geçelim hemen.
- Tavukları küp küp doğrayıp yağ döktüğümüz tava da suyunu salıp çekene kadar soteleyelim, ama suyunu çok çekmesin hafif suyu kalacak geri kalan malzemeleri öyle ekleyeceğiz.
- Soğan sarımsak ve biberleri de küçük küçük doğrayalım. Suyunu çeken tavukların üzerine ekleyip bir yemek kaşığı salçayı da katarak karıştıralım.
- Baharatlarını ilave edip 1 çay bardağı suyu da ekleyip pişirelim. Aynı bir kapta beşamel sosu için 1 yemek kaşı yağı eritip unu katıp biraz kavuralım.
- Daha sonra sütü ve tuzu ekleyip kaynayana kadar sürekli karıştıralım. Pişen tavukların üzerine beşamel sosu ekleyip karıştıralım.
- Ayrı bir tabağa kaşarı rendeleyelim. Milföyün bir karesini elimizle hafif açıp ortasına biraz kaşar ve biraz da tavuk harcımızdan ekleyip zarf şeklinde kapatıp ters çevirerek tepsiye dizelim.
- Her Milföy karesi için aynı işlemi yapalım 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim. Bu muhteşem lezzeti şık sofralarınızda afiyetle yiyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder