2 Ocak 2020 Perşembe

Gözleme / Lemis Tarifi

Gözleme / Lemis Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
  • 4 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Ispanaklı iç için;
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Patatesli iç için;
  • 4-5 adet haşlanmış patates
  • 1’er çay kaşığı pul biber, tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Peynirli iç için;
  • 1 su bardağı lor peyniri

Gözleme / Lemis Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuz için unumuzu yoğurma kabımıza alıp tuzumuzu, ılık suyunuzu ekleyelim. Hamurumuzu güzelce yoğurup 20 dk dinlendirmeye bırakalım.
  2. Gözlememizin patatesli iç harcı için; haşlanmış patatesleri rendeleyip baharatları ekleyip karıştıralım.
  3. Ispanaklı iç harcı için; ıspanakları güzelce yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım. Tavamızda 1 yemek kaşığı tereyağını eritelim ve soğanları öldürdükten sonra ıspanakları ekleyip güzelce kavuralım.
  4. Dinlenen hamurumuzu bezelere ayırıp açalım. İç harcımızdan ekleyelim ve gözlemeleri kapatalım. Gözlemelerin güzel pişmesi için tavayı iyice ocakta kızdıralım.
  5. Tavamızda gözlemeyi pişirdikten sonra gözlemenin sadece bir tarafını sıcakken tereyağı ile yağlayalım. Ve gözlemelerimiz hazır, afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder