Gözleme / Lemis Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 4 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ispanaklı iç için;
- Yarım kilo ıspanak
- 1 küçük soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Patatesli iç için;
- 4-5 adet haşlanmış patates
- 1’er çay kaşığı pul biber, tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Peynirli iç için;
- 1 su bardağı lor peyniri
Gözleme / Lemis Tarifi Yapılışı
- Hamurumuz için unumuzu yoğurma kabımıza alıp tuzumuzu, ılık suyunuzu ekleyelim. Hamurumuzu güzelce yoğurup 20 dk dinlendirmeye bırakalım.
- Gözlememizin patatesli iç harcı için; haşlanmış patatesleri rendeleyip baharatları ekleyip karıştıralım.
- Ispanaklı iç harcı için; ıspanakları güzelce yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım. Tavamızda 1 yemek kaşığı tereyağını eritelim ve soğanları öldürdükten sonra ıspanakları ekleyip güzelce kavuralım.
- Dinlenen hamurumuzu bezelere ayırıp açalım. İç harcımızdan ekleyelim ve gözlemeleri kapatalım. Gözlemelerin güzel pişmesi için tavayı iyice ocakta kızdıralım.
- Tavamızda gözlemeyi pişirdikten sonra gözlemenin sadece bir tarafını sıcakken tereyağı ile yağlayalım. Ve gözlemelerimiz hazır, afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder