19 Ocak 2020 Pazar

Triliçe Tarifi

Triliçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1, 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sütlü sosu için;
  • 3, 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 g sıvı krema
Karamel sosu için;
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 g sıvı krema
Üzeri için;
  • 1 paket krem şanti

Triliçe Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta şeker çırpılıp un kabartma vanilya ilave edilir.
  2. Karıştırılıp harç tepsiye dökülüp 170 derecelik fırına atılır daha sonra fırını 150 dereceye indirip 20 dakika daha pişirilir.
  3. Sütlü şerbetle yapıp kekin üzerini kürdanla delip şekerli sütü ilave edip dinlendirilir.
  4. Bu sırada karamelini hazırlayın. Toz şekeri tavaya alıp eriyip karamelince olana kadar bekleyelim eriyince 1 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırıp krema ilave edip iyice karıştırıp soğumaya bırakılır.
  5. Bu sırada krem şantiyi yapıp kekin üzerine yayıp soğuyan kremayı gezdirip şekil verip üzerini süsleyelim herkese afiyet 😋 olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder