Triliçe Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1, 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sütlü sosu için;
- 3, 5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 200 g sıvı krema
Karamel sosu için;
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 200 g sıvı krema
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
Triliçe Tarifi Yapılışı
- Yumurta şeker çırpılıp un kabartma vanilya ilave edilir.
- Karıştırılıp harç tepsiye dökülüp 170 derecelik fırına atılır daha sonra fırını 150 dereceye indirip 20 dakika daha pişirilir.
- Sütlü şerbetle yapıp kekin üzerini kürdanla delip şekerli sütü ilave edip dinlendirilir.
- Bu sırada karamelini hazırlayın. Toz şekeri tavaya alıp eriyip karamelince olana kadar bekleyelim eriyince 1 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırıp krema ilave edip iyice karıştırıp soğumaya bırakılır.
- Bu sırada krem şantiyi yapıp kekin üzerine yayıp soğuyan kremayı gezdirip şekil verip üzerini süsleyelim herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder