Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Çay bardağı Pirinç
- 3 Su bardağı Sıcak su
- 1 Su bardağı Su
- 1 Su bardağı Tavuk suyu
Terbiyesi için;
- 1 Yumurta sarısı
- 1 su bardağı Yoğurt
- 1 Yemek kaşığı Un
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
Sosu için;
- 1 Yemek kaşığı Tereyağ
- 1 Yemek kaşığı Nane
Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı
- 1 Çay bardağı yıkanmış pirinçi tencereye ilave edelim.
- 3 Su bardağı sıcak su ilave edelim ve 15 dakika haşlayalım.
- 1 Su bardağı su ve 1 su bardağı tavuk suyunu karıştırdık ve üzerine ilave ediyoruz.
- Tekrar kaynamaya bırakalım ve terbiyesini yapmaya başlayalım.
- 1 Yumurta sarısını çırpalım ve 1 su bardağı yoğurt ilave edelim çırpmaya devam edelim.
- 1 Yemek kaşığı un ve 1 çay kaşığı tuz ilave edelim karıştırmaya devam edelim.
- Çorbanın suyundan 1 kepçe alalım ve karışıma azar azar karıştırarak dökelim.
- Daha sonra sos karışımını yavaş yavaş çorbaya dökelim.
- 10 dakika daha pişince hazır olacaktır.
- Üzerinin terbiyesini yapalım. 1 Yemek kaşığı tereyağı tavaya alalım ve eriyince 1 kaşık nane ilave edelim.
- Bir kaç tur karıştırınca hazır olacaktır.
- Sıcakken pişen çorbanın üzerine dökelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder