16 Ocak 2020 Perşembe

avada Soslu Tavuk Kızartması Tarifi

Tavada Soslu Tavuk Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk veya 1 kg kanat
Marine için;
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 çay kaşığı köfte baharatı (isteğe bağlı)
Kızartmak için;
  • sıvı yağı

Tavada Soslu Tavuk Kızartması Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle tavuğu yıkayıp parçalara ayıralım ve üzerine sos malzemelerini ekleyelim. Dilerseniz kanat da kullanabilirsiniz.
  2. Tavuğumuzu marineye iyice bulayıp üzerini streçleyelim.
  3. Bu halde tavuğumuzu buzdolabında 1-2 saat bekletelim.
  4. Daha sonra tavamıza yağımızı alalım ve kızdıralım.
  5. Kızdırılmış yağda tavuğumuzu arkalı önlü kızartalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder