19 Ocak 2020 Pazar

Yulaflı Kurabiye Tarifi

Yulaflı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tam yumurta
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1, 5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı iri doğranmış ceviz
  • 1 su bardağı kuru üzüm

Yulaflı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tereyağ ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpıyoruz. (Yaklaşık 3-4 dakika)
  2. Vanilya ve yumurtayı da ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Ayrı bir kapta yulaf, un, karbonat, kabartma tozu ve tarçını karıştırıp, çırptığımız malzeme ile birleştiriyoruz.
  4. Ardından ceviz ve kuru üzümü de ekleyip birbiri ile karıştırdıktan sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp fırın tepsimize sıralıyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda 20-25 dakika pişiriyoruz.
  6. Tarçın nedeniyle piştiğini üstten anlamak güç olabilir, altını kontrol etmenizi öneririm. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder