Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket brüksel lahanası
- 1 büyük kuru soğan
- 1 havuç
- 1 patates
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Zeytinyağı
- Tuz
- Değirmen karabiber
- 1 şu bardağı kaynar su
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı
- Lahanaların dış yapraklarını temizleyip sirkeli suda bekletiyoruz.
- Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında sotelemeye başlıyoruz, sarımsakları ikiye bölüp atıyoruz.
- Arkasından parmak şeklinde doğranmış havuçları ekleyip 5 dakika daha kavuruyoruz. S
- onra patates ve lahanaları da ekleyip 10 dakika daha kavuruyoruz.
- Soteleme işlemini yüksek ateşte yapıyoruz kı sebzeler sulanıp rengini kaybetmesin.
- 1 kaşık salça ekleyip tuz ve karabiberini koyuyoruz.
- Biraz daha çevirip kaynar suyu ekliyoruz, Ben sebze yemeklerini çok sulu sevmediğim için salçayı açmak için 1 bardak kadar su kullandım siz zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Zaten soteleme sırasında büyük ölçüde pişiriyorlar.
- 10 dakika kadar yeterli oluyor. Ilık servis yapıyoruz. Afiyetler olsun ;))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder