2 Ocak 2020 Perşembe

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket brüksel lahanası
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Değirmen karabiber
  • 1 şu bardağı kaynar su

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı



  1. Lahanaların dış yapraklarını temizleyip sirkeli suda bekletiyoruz.
  2. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında sotelemeye başlıyoruz, sarımsakları ikiye bölüp atıyoruz.
  3. Arkasından parmak şeklinde doğranmış havuçları ekleyip 5 dakika daha kavuruyoruz. S
  4. onra patates ve lahanaları da ekleyip 10 dakika daha kavuruyoruz.
  5. Soteleme işlemini yüksek ateşte yapıyoruz kı sebzeler sulanıp rengini kaybetmesin.
  6. 1 kaşık salça ekleyip tuz ve karabiberini koyuyoruz.
  7. Biraz daha çevirip kaynar suyu ekliyoruz, Ben sebze yemeklerini çok sulu sevmediğim için salçayı açmak için 1 bardak kadar su kullandım siz zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  8. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Zaten soteleme sırasında büyük ölçüde pişiriyorlar.
  9. 10 dakika kadar yeterli oluyor. Ilık servis yapıyoruz. Afiyetler olsun ;))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder