14 Şubat 2020 Cuma

Ağlayan Pasta Tarifi

Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Islatmak İçin:
  • 1 buçuk su bardağı süt kullandım. (Islaklığı daha az olsun isterseniz 1 bardak kullanabilirsiniz. )
Beyaz Kısım İçin:
  • 2 poşet sade krem şanti
  • 1 buçuk su bardağı soğuk süt
  •  1 yemek kaşığı tepeleme eritilmiş tereyağı veya margarin
Çikolata Sosu İçin:
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 100 gr sütlü çikolata

Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Keki için; yumurta ve şeker 5-10 dk rengi donup kabarık bir krema haline gelinceye kadar çırpalım. Süt ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  2. En son unu, kabartma tozunu, vanilya ve kakao ekleyerek çırpalım.
  3. Hamuru yağlanmış dikdörtgen borcama boşaltın.
  4. Isıtılmış 180 derece alt/üst ayarda (fansız) 20-25 dk pişirelim.
  5. Keki fırından çıkardıktan 2 dk sonra sütle ıslatalım.
  6. Üzeri için; soğuk sütü ve kremşantiyi kadar çırpalım.
  7. Koyulaşan kremşantiye eritilmiş yağı ekleyip tekrar çırpıp dolapta biraz bekletelim.
  8. Daha sonra pastanın üzerine yayılım.
  9. Çikolatalı sos için; süti, şekeri, kakao ve nişastayı karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim.
  10. Ocaktan aldıktan sonra çikolatayı ekleyip çikolata eriyene kadar karıştıralım.
  11. Çikolata Sosu soğuyana kadar bekleyelim.
  12. Soğuyan sosu spatula ile pastanın üzerine yayalım. En az 2 saat, mümkünse bir gece buzdolabında dinledirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder