Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 buçuk su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Islatmak İçin:
- 1 buçuk su bardağı süt kullandım. (Islaklığı daha az olsun isterseniz 1 bardak kullanabilirsiniz. )
Beyaz Kısım İçin:
- 2 poşet sade krem şanti
- 1 buçuk su bardağı soğuk süt
- 1 yemek kaşığı tepeleme eritilmiş tereyağı veya margarin
Çikolata Sosu İçin:
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tepeleme mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 100 gr sütlü çikolata
Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı
- Keki için; yumurta ve şeker 5-10 dk rengi donup kabarık bir krema haline gelinceye kadar çırpalım. Süt ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- En son unu, kabartma tozunu, vanilya ve kakao ekleyerek çırpalım.
- Hamuru yağlanmış dikdörtgen borcama boşaltın.
- Isıtılmış 180 derece alt/üst ayarda (fansız) 20-25 dk pişirelim.
- Keki fırından çıkardıktan 2 dk sonra sütle ıslatalım.
- Üzeri için; soğuk sütü ve kremşantiyi kadar çırpalım.
- Koyulaşan kremşantiye eritilmiş yağı ekleyip tekrar çırpıp dolapta biraz bekletelim.
- Daha sonra pastanın üzerine yayılım.
- Çikolatalı sos için; süti, şekeri, kakao ve nişastayı karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim.
- Ocaktan aldıktan sonra çikolatayı ekleyip çikolata eriyene kadar karıştıralım.
- Çikolata Sosu soğuyana kadar bekleyelim.
- Soğuyan sosu spatula ile pastanın üzerine yayalım. En az 2 saat, mümkünse bir gece buzdolabında dinledirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder