14 Şubat 2020 Cuma

Portakal Soslu Kek Tarifi

Portakal Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1. 5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1, 5 su bardağı un
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • 2, 5 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet vanilya
Portakallı sosu için;
  • 3 su bardağı portakal suyu
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2. 5 yemek kaşığı nişasta

Portakal Soslu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker beyazlaşıncaya kadar karıştırılır.
  2. Süt ve yağ eklenerek tekrar karıştırılır.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir ve yavaşça karıştırılır.
  4. Kalıba dökülür. benim kalıbın diktörtgen ama büyük değil fotoğrafta göreceksiniz.
  5. İnceden ısıtılmış 160 derece fırında kontrollü pişirilir.
  6. Muhallebisi için süt, şeker, un ve nişasta karıştırılarak pişirilir.
  7. Piştikten sonra vanilya ve tereyağ eklenerek karıştırılır. Sıcak şekilde kekin üzerine dökülür.
  8. Portakallı sos için portakal suyu, şeker ve nişasta tencereye alınarak kıvam alana kadar pişirilir.
  9. Soğuyan kekin üzerine dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder