Portakal Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1. 5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1, 5 su bardağı un
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 2, 5 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet vanilya
Portakallı sosu için;
- 3 su bardağı portakal suyu
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2. 5 yemek kaşığı nişasta
Portakal Soslu Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker beyazlaşıncaya kadar karıştırılır.
- Süt ve yağ eklenerek tekrar karıştırılır.
- Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir ve yavaşça karıştırılır.
- Kalıba dökülür. benim kalıbın diktörtgen ama büyük değil fotoğrafta göreceksiniz.
- İnceden ısıtılmış 160 derece fırında kontrollü pişirilir.
- Muhallebisi için süt, şeker, un ve nişasta karıştırılarak pişirilir.
- Piştikten sonra vanilya ve tereyağ eklenerek karıştırılır. Sıcak şekilde kekin üzerine dökülür.
- Portakallı sos için portakal suyu, şeker ve nişasta tencereye alınarak kıvam alana kadar pişirilir.
- Soğuyan kekin üzerine dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder