16 Şubat 2020 Pazar

Pirinç Pilavı Tarifi

Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı şehriye

Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirincimizi ıslatıyoruz ve yarım saat kadar suda bekletiyoruz beklettiğimiz suya biraz tuz atalım ki hem lapa olmasın hemde parlasın.
  2. Tencereye yağlarımızı alıyoruz şehriyleri kavuruyoruz.
  3. Daha sonra yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi katıp cam gibi parlayana kadar kavuruyoruz
  4. Üstünü 2 parmak geçecek kadar sıcak su koyuyoruz.
  5. Yarım tatlı kaşığı tuz koyuyoruz ve kapağını kapatıyoru. Suyunu tamamen çekince ocağın altını kapatıyoruz herkese afiyet olsun bu arada 1 2 damla limon sıkarsanız rengi bembeyaz olacaktır😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder