Pirinç Pilavı Tarifi
Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı şehriye
Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pirincimizi ıslatıyoruz ve yarım saat kadar suda bekletiyoruz beklettiğimiz suya biraz tuz atalım ki hem lapa olmasın hemde parlasın.
- Tencereye yağlarımızı alıyoruz şehriyleri kavuruyoruz.
- Daha sonra yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi katıp cam gibi parlayana kadar kavuruyoruz
- Üstünü 2 parmak geçecek kadar sıcak su koyuyoruz.
- Yarım tatlı kaşığı tuz koyuyoruz ve kapağını kapatıyoru. Suyunu tamamen çekince ocağın altını kapatıyoruz herkese afiyet olsun bu arada 1 2 damla limon sıkarsanız rengi bembeyaz olacaktır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder