3 Şubat 2020 Pazartesi

Çörek Tarifi

Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım yemek kaşığı şeker
  • 1 kg un (7 su bardağı kadar yedi benim hamurum un markasına çeşidine göre değişebilir)
Arasına sürmek için
  • 4 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
Üzeri için
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • İstediğiniz kadar susam ve çörek otu

Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yaş maya yoksa iki paket instant ya da kuru maya kullanabilirsiniz. Süt ve su kesinlikle ılık olmalı.
  2. Isıtılıp kapatılmış fırında 20 dakika tepsi mayası yapılacak. Süt, su, sıvı yağ, maya, şeker ve tuz karıştırılır maya iyice eritilir.
  3. Ardından kontrollü bir şekilde un ilave edilip yumuşak bi hamur yoğurulur.
  4. Hamurdan küçük parçalar alınır bezer yapılır.
  5. Margarini ister eritip ister yumuşamış bi şekilde kullanabilirsiniz. Bezeleri elinizle açıp içine margarin sürüp rulo haline getirip yuvarlıyoruz.
  6. Ardından tepsiye alıp ısıtılıp kapatılmış fırında 20 dk tepsi mayası yapmalısınız.
  7. Fırının sıcaklığı yüksek olmamalı. Daha sonra üzerine iki yumurta sarısı ve iki yemek kaşığı sütü karıştırıp sürüyoruz.
  8. En son susam ve çörek otu atıp önceden ısıtılmış 210 derece fırında kontrollü bi şekilde pişiriyoruz. Servise hazırdır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder