Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yarım yemek kaşığı şeker
- 1 kg un (7 su bardağı kadar yedi benim hamurum un markasına çeşidine göre değişebilir)
Arasına sürmek için
- 4 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
Üzeri için
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
- İstediğiniz kadar susam ve çörek otu
Çörek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yaş maya yoksa iki paket instant ya da kuru maya kullanabilirsiniz. Süt ve su kesinlikle ılık olmalı.
- Isıtılıp kapatılmış fırında 20 dakika tepsi mayası yapılacak. Süt, su, sıvı yağ, maya, şeker ve tuz karıştırılır maya iyice eritilir.
- Ardından kontrollü bir şekilde un ilave edilip yumuşak bi hamur yoğurulur.
- Hamurdan küçük parçalar alınır bezer yapılır.
- Margarini ister eritip ister yumuşamış bi şekilde kullanabilirsiniz. Bezeleri elinizle açıp içine margarin sürüp rulo haline getirip yuvarlıyoruz.
- Ardından tepsiye alıp ısıtılıp kapatılmış fırında 20 dk tepsi mayası yapmalısınız.
- Fırının sıcaklığı yüksek olmamalı. Daha sonra üzerine iki yumurta sarısı ve iki yemek kaşığı sütü karıştırıp sürüyoruz.
- En son susam ve çörek otu atıp önceden ısıtılmış 210 derece fırında kontrollü bi şekilde pişiriyoruz. Servise hazırdır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder