Dereotlu Poğaça Tarifi
Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram eritilmiş tereyağ yada margarin
- 2 adet yumurta(1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı doğranmış dere otu
- 2. 5 – 3 su bardağı un
- Ufalanmış beyaz peynir
Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı
- Hamur için gerekli olan bütün malzemeler derin bir kabın içerisine alınır ele yapışmayacak ama yumuşak bir hamur elde edilir.
- En son dere otu ile peynir eklenir.
- Daha sonra hamurdan yumurtadan küçük bezeler alıp ve elimizle yuvarlayıp sekil verilir ve yağılı kağıt serilmiş fırın tepsimize mesafeli olarak dizilir.
- Daha sonra üzerlerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısıtılmış 160 -170 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir. (20 dk kadar)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder