17 Şubat 2020 Pazartesi

Dereotlu Poğaça Tarifi

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram eritilmiş tereyağ yada margarin
  • 2 adet yumurta(1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı doğranmış dere otu
  • 2. 5 – 3 su bardağı un
  • Ufalanmış beyaz peynir

Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı



  1. Hamur için gerekli olan bütün malzemeler derin bir kabın içerisine alınır ele yapışmayacak ama yumuşak bir hamur elde edilir.
  2. En son dere otu ile peynir eklenir.
  3. Daha sonra hamurdan yumurtadan küçük bezeler alıp ve elimizle yuvarlayıp sekil verilir ve yağılı kağıt serilmiş fırın tepsimize mesafeli olarak dizilir.
  4. Daha sonra üzerlerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısı sürülür.
  5. Önceden ısıtılmış 160 -170 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir. (20 dk kadar)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder