Nefis Beşamelli Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr kıyma
- 4. 5 büyük patates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
- Sıvı yağ
- Kaşar peyniri
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı süt
- Karabiber
- Tuz
Nefis Beşamelli Patates Oturtma Tarifi Yapılışı
- Patatesler soyulur yıkandıktan sonra kalın halkalar şeklinde kesilir. Daha sonra patatesler kızartılır fazla yağının çekmesi için havlu kağıt serili tabağa alınır ocağa tava koyulur.
- İçine kıyma alınır biraz kavrulur daha sonra sıvı yağ ilave edilir soğanlar küp küp doğranır sarımsakta doğranır ve kıymaya eklenir.
- Daha sonra kavrulan soğan ve kıymaya salça, karabiber ve tuz ilave edilir karıştırıp ocaktan alınır kızartılan patatesler bir fırın kabına sıra sıra dizilir.
- Kıymalı karışım üzerlerine bölüştürülür beşamel sos için; ocağa tencere alınır tereyağ eritilir ve un eklenerek un kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Soğuk süt yavaş yavaş karıştırarak ilave edilir göz göz kaynayan sosa karabiber ve tuz eklenir ve ocaktan alınır ve fırın kabındaki patates oturmaların üzerlerine kaşık yardımıyla gezdirilir.
- Daha sonra kaşar rendesi de üzerlerine eklenir kırmızı toz biber, kaşarların üzerlerine gezdirilir yarım çay bardağı suda yarım kaşık salça çözdürülür ve patateslerin aralarına gezdirilir.
- 190 c 25 dk üzerleri kızarana kadar pişirilir yemeğimiz 10 dk dinlendirilir ve servise hazır hale gelir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder