2 Şubat 2020 Pazar

Donut Tarifi

Donut Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket kurumaya
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un

Donut Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzemeler karıştırılır.
  2. Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.
  3. Ceviz büyüklükte parçalar koparılıp bir tepside veya fırın kağıda dizilir.
  4. Üzeri kapatılarak yarım saat mayalandırılır.
  5. Mayalanan bezelerin ortasını ufak yuvarlak bir aparatla açılır.
  6. Kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.
  7. Soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikolatalara bandırılır.
  8. Üzerine gereken süslemeler yapılır. Kalan parçaları da pudra şekeriyle şenlendirelirsiniz🍩👌🏻

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder