6 Şubat 2020 Perşembe

Etli Sote (Patlıcanlı) Tarifi

Etli Sote (Patlıcanlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı doğranmış bonfile
  • 2 tane patlıcan
  • 6 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 4 tane domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 diş sarımsak
  • Göz kararı tuz ve sıvı yağ.

Etli Sote (Patlıcanlı) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle eti yıkayıp kızgın yanmaz tencereye koyup mühürlüyoruz.
  2. Ekstra şu eklemeden suyunu çekince sıvı yağ ekleyip salçayı da ekleyip kavuruyoruz.
  3. Biberleri ve patlıcanları yıkayıp orta büyüklükte doğrayın. (Resimlere Bakınız)
  4. Kavrulan etin üzerine dökün.
  5. Tuz ve biraz daha sıvı yağ ekleyin.5 dakika kavurun.
  6. Domatesleri minik minik doğrayıp tencereye ekleyin.
  7. Sarımsakları küçük küçük doğrayıp domateslerin üzerine ekleyin.
  8. Karıştırmadan kapağı kapatıp 20 dakika pişirin.
  9. Sonra kapağı açıp karıştırın ki domatesler ve sarımsak yemeğin içine karışsın.Yaklaşık toplamda 1 saat piştikten sonra yemeğimiz hazır.
    Afiyet bal kaymak olsun herkeze.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder