Etli Sote (Patlıcanlı) Tarifi
Etli Sote (Patlıcanlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kuşbaşı doğranmış bonfile
- 2 tane patlıcan
- 6 tane yeşil biber
- 1 tane kırmızı biber
- 4 tane domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 diş sarımsak
- Göz kararı tuz ve sıvı yağ.
Etli Sote (Patlıcanlı) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle eti yıkayıp kızgın yanmaz tencereye koyup mühürlüyoruz.
- Ekstra şu eklemeden suyunu çekince sıvı yağ ekleyip salçayı da ekleyip kavuruyoruz.
- Biberleri ve patlıcanları yıkayıp orta büyüklükte doğrayın. (Resimlere Bakınız)
- Kavrulan etin üzerine dökün.
- Tuz ve biraz daha sıvı yağ ekleyin.5 dakika kavurun.
- Domatesleri minik minik doğrayıp tencereye ekleyin.
- Sarımsakları küçük küçük doğrayıp domateslerin üzerine ekleyin.
- Karıştırmadan kapağı kapatıp 20 dakika pişirin.
- Sonra kapağı açıp karıştırın ki domatesler ve sarımsak yemeğin içine karışsın.Yaklaşık toplamda 1 saat piştikten sonra yemeğimiz hazır.
Afiyet bal kaymak olsun herkeze.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder