6 Şubat 2020 Perşembe

Lokum Kıvamında Kabak Tatlısı Tarifi

Lokum Kıvamında Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo kabak
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Fırın torbası
Üzeri için
  • Tahin
  • Ceviz içi

Lokum Kıvamında Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba 🤗🤗 Kış aylarının vazgeçilmezi kabak tatlısı ile geldim. Herkesin yapma şekli farklı tabi ki ama bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
  1. Öncelikle kabuğu soyulmuş kabakları dilediğiniz büyüklükte dilimleyin ve fırın torbasına koyun. Ben iki torba yaptım ve biri için 2 su bardağı şeker koydum. Sanırım bir daha yaptığımda ölçüyü yarıya indiricem benim için biraz fazla tatlı oldu 😊
  2. Ağzını kapatıp sabaha kadar sulanmasını bekledim. Ertesi gün fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 190 derece fırında tam 1 saat pişirdim.
  3. Bu şekilde de servise hazır olur fakat ben tavaya alıp suyunu biraz daha çekmesi için kısık ateşte yarım saat pişirdim. Bu kısmı isteğe bağlı tabi ki.
  4. Servis yaparken üzerine tahin ve ceviz mutlaka koyun çok yakışıyor 👌 Afiyet şifa olsun inşallah. 🌹🌹

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder