20 Şubat 2020 Perşembe

Fırında Salçalı Tavuk Tarifi

Fırında Salçalı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk (ben but incik kullandım)
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet biber
  • 1 adet büyük boy patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Fırında Salçalı Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Önce salçalı karışımımızı hazırlıyoruz. Bir kaba salçayı, rendelediğimiz soğanı ve sarımsağı, zeytinyağını, baharatları ve tuzu koyup karıştırıyoruz.
  2. Tavuklarımızı temizleyip salçalı karışımın içine koyuyoruz. Güzelce harmanlayıp tavuklara sosu yediriyoruz.
  3. Buzdolabına kaldırıp birkaç saat bekletiyoruz.
  4. Bu işlemi bir gece önceden yaparsak daha lezzetli olur tavuklarımız, ben sabahtan yapıp akşama kadar bu sosta beklettim.
  5. Daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine tavukları salçasıyla birlikte alıp yerleştirelim. Patatesi ve biberi de doğrayıp ekleyelim.
  6. Üzerine üç su bardağı su ekleyip önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 50 dk kadar pişirelim.
  7. Kontrollü pişirmekte fayda var. Tavuklar pişince fırından alıp servis edebiliriz. Afiyet olsun. 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder