İşkembe Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo işkembe
- 1 baş sarımsak
- 3 kaşık sirke
- Yarım limon
- 3 kaşık un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İşkembe Çorbası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle arkadaşlar işkembeleri temizleyip yıkayıp sirkeli suya koyalım ve 1 saat sirkeli suda bekletelim.
- Daha sonra iyice yıkayalım ve düdüklümüze koyalım.
- Sarımsakları da ezip içine koyalım ve 1 saat düdüklü de ağzı kapalı bir şekilde pişmeye bırakalım.
- 1 saat piştikten sonra düdüklünün kapağını açalım ve öyle kaynamaya bırakalım.
- Bir yandan da terbiyesi için un ve yağı kavuralım arkadaşlar ağzı açık düdüklüye dökelim kavurduğumuz unu kıvam alacak arkadaşlar koyulaşacak çorbamız.
- Düdüklümüzün ağzını kapatmadan 20 dakika öyle kaynatalım.
- Sirke ve limonunu da içine sıkalım kendi damak zevkinize göre kıvamını ayarlayabilirsiniz ama en az 25 veya 30 kaynayacak. Şimdiden afiyet olsun.
Not; un ekledikten sonra düdüklümüzün ağzını kapatmayalım taşıyor köpürüyor. ilk 1 saat ağzı kapalı bir şekilde daha sonra terbiyesi unu koyulduktan sonra ağzı çık şekilde pişirilecek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder