20 Şubat 2020 Perşembe

İşkembe Çorbası Tarifi

İşkembe Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo işkembe
  • 1 baş sarımsak
  • 3 kaşık sirke
  • Yarım limon
  • 3 kaşık un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İşkembe Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle arkadaşlar işkembeleri temizleyip yıkayıp sirkeli suya koyalım ve 1 saat sirkeli suda bekletelim.
  2. Daha sonra iyice yıkayalım ve düdüklümüze koyalım.
  3. Sarımsakları da ezip içine koyalım ve 1 saat düdüklü de ağzı kapalı bir şekilde pişmeye bırakalım.
  4. 1 saat piştikten sonra düdüklünün kapağını açalım ve öyle kaynamaya bırakalım.
  5. Bir yandan da terbiyesi için un ve yağı kavuralım arkadaşlar ağzı açık düdüklüye dökelim kavurduğumuz unu kıvam alacak arkadaşlar koyulaşacak çorbamız.
  6. Düdüklümüzün ağzını kapatmadan 20 dakika öyle kaynatalım.
  7. Sirke ve limonunu da içine sıkalım kendi damak zevkinize göre kıvamını ayarlayabilirsiniz ama en az 25 veya 30 kaynayacak. Şimdiden afiyet olsun.
Not; un ekledikten sonra düdüklümüzün ağzını kapatmayalım taşıyor köpürüyor. ilk 1 saat ağzı kapalı bir şekilde daha sonra terbiyesi unu koyulduktan sonra ağzı çık şekilde pişirilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder