Fırınlanmış Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram brüksel lahanası (30 adet)
Haşlamak için:
- 1, 5 litre sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke (yahut limon suyu)
Fırınlarken:
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
Sosu için:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı sirke
- 3 tatlı kaşığı hardal
- Tuz
Ayrıca:
- Süzme yoğurt (opsiyonel)
- Pul biber (opsiyonel)
Fırınlanmış Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı
- Brüksel lahanalarının 2-3 yaprağını soyup, saplarındaki fazlalık kısmı kesiyoruz.
- İyice yıkayıp kirinden arındırıyoruz.
- Sıcak suya 1 tatlı kaşığı sirke ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup brüksel lahanalarını ekliyoruz ve tencerenin kapağı açık bir şekilde 20 dakika haşlıyoruz.
- Süre sonunda brüksel lahanalarını süzüp soğuk suya atıp şokluyoruz.
- Brüksel lahanalarını şişe dizip üzerlerine damak tadımıza göre zeytinyağı, tuz, toz biber ve karabiber serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırının üst katında 15 dakika pişiriyoruz.
- Bu sırada sosumuzu hazırlıyoruz.
- Zeytinyağı, bal, sirke, hardal ve tuzu karıştırıyoruz.
- Hafif kızarmış brüksel lahanalarını fırından alıp servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine hazırladığımız sosu döküp, istersek yanına süzme yoğurt ve pul biber servis ediyoruz.
Esasında brüksel lahanasına en çok yakışan soslar sıvı krema ile yapılır. Fakat sağlıklı bir yiyeceği salt lezzet adına kremayla bozmak istemedim. İsteyenler farklı soslar deneyebilir elbette.
İsterseniz sadece pul biberi tereyağında kızdırıp brüksel lahanalarına dökerek yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.
Deneyenlere afiyet olsun.
*Sıcak tüketiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder