16 Şubat 2020 Pazar

Lokanta Usulü İzmir Köfte Tarifi

Lokanta Usulü İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;
  • 500 gram dana döş kıyma
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu veya ekmek içi
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 er çay kaşığı kimyon ve kekik
  • Karabiber, tuz
  • Dilerseniz bir avuç kıyılmış maydanoz
  • 2-3 adet patates
  • 2 adet domates
  • 2 adet biber
  • 2 diş sarımsak
  • Patates ve köfteleri kızartmak için sıvı yağ
Sosu için;
  • 250 ml bardakla 1 su bardağı sıcak su
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı yağ

Lokanta Usulü İzmir Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Köftelik malzemeleri güzelce yoğurup şekil verin.
  2. Patatesleri de soyarak elma dilim patates şeklinde (çok ince olmasın) dilimleyin. Kızgın yağda önce patatesleri, ardından da köfteleri hafifçe kızartın. Fırında da pişecekleri için çok fazla kızartmamaya özen gösterin.
  3. Borcam veya fırın kabınıza patates ile köfteleri dizip aralarına domates, biber, sarımsak dilimlerini serpiştirin.
  4. Sos malzemelerini salça eriyene dek karıştırıp üzerlerine gezdirin.
  5. 190 derecede ısıtılmış fırında domates ve biberler kızarana ve yemek suyunu hafif çekene dek pişirin.Ben yanına tel şehriyeli pirinç pilavı yaptım, bir de karışık turşu daha ne olsun. Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder