Şipşak Hazırlanan Güveç Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Püre için;
- 4 orta boy patates
- 150 gr rende kaşar
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
Köfte için;
- 500 gr kıyma
- 1 orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Domates sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası ve 4-5 yemek kaşığı domates sosu
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Kekik
- Tuz
Şipşak Hazırlanan Güveç Köfte Tarifi Yapılışı
- Haşlanan patatesler ezilip kaşar, tereyağ, tuz, karabiber eklenir.
- Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar blenderdan geçirilir.
- Tüm güveçlere bölüştürülür.
- Kıyma bir kaba alınıp kuru soğan rendesi ve baharatlar eklenir.
- Galeta unu da eklenir 5 dk yoğrulur.
- Misket büyüklüğünde yuvarlanarak tavada sıvı yağ ile kızartılır. Köfteler pişirilir.
- Patates püresinin olduğu güveçlere paylaştırılır.
- Köftelerin pişirildiği tavaya biraz sıvı yağ dökülür salça ve domates sosu konur.Kavrulur.
- 5 dk piştikten sonra tuz ve baharatlar eklenir.
- Pürenin üzerine dizilen köftelere sos da ilave edilir.
- Güveçler fırın tepsisine dizilir ve tepsiye 2 su bardağı su eklenir.
- 180 derecede 15 dk pişirilir.
- Üzerine kaşar peynir konup bi süre daha fırında pişirilir. Güveçler servise hazır. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder