20 Şubat 2020 Perşembe

Sosisli Poğaça Tarifi

Sosisli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 2 yumurta (1 inin sarısı üzerine ayrılacak)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un

Sosisli Poğaça Tarifi Yapılışı

Merhabalar herkese bugün size yumuşacık pofuduk bir poğaça tarifi vereceğim.
  1. İlk olarak yumurta, sıvı yağ ve sütü güzelce karıştırıyoruz.
  2. Ardından şeker ve kuru mayayı da ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ilave edelim ve yoğuralım.
  4. Un ilavesi yaparken tuzu ekleyelim.
  5. Hamurumuz toparlanana kadar un ilavesi yapalım. Hamurumuz ne çok yumuşak ne de çok sert olacak.
  6. Hamur toparladıktan sonra kabın üzerini strecfilmle sarıyorum ben ve mayalanmaya bırakıyorum.
  7. Hamurumuz mayalandıktan sonra sosisleri dilimleyerek bir kapta hazır edelim.
  8. Hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar koparın ve yağlı kağıt serilen tepsinize şekil verdiğiniz hamurları aralıklı olarak yerleştirin.
  9. Bütün hamur bittikten sonra sosislerinizi poğaçanın tam ortasına koyup bastırın iyice.
  10. En son ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve önceden ısıttığınız 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  11. İkinci bir mayalama işlemine gerek yok çünkü sosisleri yerleştirirken bile poğaçalar kabarmaya başlıyor.
    Deneyecekler şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder