Sosisli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 2 yumurta (1 inin sarısı üzerine ayrılacak)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un
Sosisli Poğaça Tarifi Yapılışı
Merhabalar herkese bugün size yumuşacık pofuduk bir poğaça tarifi vereceğim.
- İlk olarak yumurta, sıvı yağ ve sütü güzelce karıştırıyoruz.
- Ardından şeker ve kuru mayayı da ekleyip karıştırıyoruz.
- Unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ilave edelim ve yoğuralım.
- Un ilavesi yaparken tuzu ekleyelim.
- Hamurumuz toparlanana kadar un ilavesi yapalım. Hamurumuz ne çok yumuşak ne de çok sert olacak.
- Hamur toparladıktan sonra kabın üzerini strecfilmle sarıyorum ben ve mayalanmaya bırakıyorum.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra sosisleri dilimleyerek bir kapta hazır edelim.
- Hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar koparın ve yağlı kağıt serilen tepsinize şekil verdiğiniz hamurları aralıklı olarak yerleştirin.
- Bütün hamur bittikten sonra sosislerinizi poğaçanın tam ortasına koyup bastırın iyice.
- En son ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve önceden ısıttığınız 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- İkinci bir mayalama işlemine gerek yok çünkü sosisleri yerleştirirken bile poğaçalar kabarmaya başlıyor.
Deneyecekler şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder