Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket hazır kemalpaşa tatlısı
Şerbet için
- 4 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon
- kaymak (İsteğe bağlı)
Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Şerbeti ocağa alın kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin.
- Daha sonra kemalpaşa tatlısını şerbetini içine boşaltın. Altını kısarak 15dk kaynatın.
- Arada tatlıları karıştırın. Tatlılar iyice şerbeti çekince altını kapatın.
- Borcama boşaltıp soğumasını bekleyin.
- Soğuduktan sonra ister bu şekilde servis edilir yada araları bıçakla kesilerek aralarına kaymak yerleştirilir. İsteğe göre hindistan cevizi serpilebilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder