13 Şubat 2020 Perşembe

Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır kemalpaşa tatlısı
Şerbet için
  • 4 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon
  • kaymak (İsteğe bağlı)

Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Şerbeti ocağa alın kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin.
  2. Daha sonra kemalpaşa tatlısını şerbetini içine boşaltın. Altını kısarak 15dk kaynatın.
  3. Arada tatlıları karıştırın. Tatlılar iyice şerbeti çekince altını kapatın.
  4. Borcama boşaltıp soğumasını bekleyin.
  5. Soğuduktan sonra ister bu şekilde servis edilir yada araları bıçakla kesilerek aralarına kaymak yerleştirilir. İsteğe göre hindistan cevizi serpilebilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder