Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Su bardağı ölçüsü 200 ml
- 1 paket (400 gram) mantar
- Dolu 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kutu krema veya 1 su bardağı süt
- 3-4 su bardağı kadar su
- Tuz ve karabiber
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı
- Mantarları dilediğiniz büyüklükte doğrayın. Ben oldukça küçük doğruyorum, tamamen sizin da ak tadınıza kalmış.
- Sıvı yağda suyunu salıp çekene dek kavurun. Unu ve tereyağını ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Önce 1 su bardağı oda sıcaklığında su ekleyip unu açın, ardından azar azar sıcak su ekleyin.
- Altını kısıp ara ara karıştırarak 10 dk kaynattıktan sonra krema, tuz ve karabiber ekleyip hızlıca karıştırın.
- Bir taşım daha kaynatın ve çorbamız servise hazır.
- Çorbalarda suyu azar azar kıvamına bakarak eklemenizi tavsiye ederim. Bizim evde bir tık koyu kıvamlı çorbalar seviliyor, çorbanız koyulaşırsa her zaman sıcak su ekleyerek seyreltebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder