6 Şubat 2020 Perşembe

Lahana Ve Asma Yapraklı Sarma Tarifi

Lahana Ve Asma Yapraklı Sarma Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için:
  • 4 adet orta boy soğan
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1/2 (yarım) demet taze nane
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
  • 8-9 yemek kaşığı domates sos
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapraklar için:
  • 500 gr asma yaprağı
  • 1 adet orta boy lahana

Lahana Ve Asma Yapraklı Sarma Tarifi Yapılışı

Her çeşidi tencerelerde tıkırdarken evi saran, mis kokusu ile herkesin sevgilisi… Etlisi, zeytinyağlısı, asma yapraklısı, pazılısı, lahanası ve hatta karası beyazı derken toprağımızın bize sunduğu bu güzel nimeti baş tacı etmeli. Yapımı zahmetli ama yemesine doyum olmayan bir lezzettir kendisi. Her evde yapılışında farklılıklar muhakkak vardır ve hatta zeytinyağlı da sarımsak olur mu dediğinizi duyar gibiyim :) Ama bir deneyin vazgeçemeyeceksiniz!
  1.  Küp küp doğradığınız soğanları zeytinyağında hafif bir şekilde kavurun.
  2. Biber salçasını ekleyerek, tahta kaşığın arkası ile bastırarak salçanın topaklanmasını engelleyin.
  3. Yıkadığınız pirinçleri ekleyin ve hafif kavurun.
  4. İnce kıydığınız sarımsakları da ekleyin ve 1 su bardağı sıcak su ekleyip demlenmeye bırakın.
  5. Baharatlarını, nar ekşisini ve ince kıydığınız yeşilliklerini ekleyin
  6. Her şey hazır olunca sarma işlemine başlayın.
  7. Lahanalar büyükse ikiye ve hatta dörde bölerek sarın.
  8. Sarma işlemi bittikten sonra pişireceğiniz tencerenin altına asma yaprakları ve saplarıyla kaplayın. Sarmaları yerleştirin.
  9. Hazırladığınız sosu üzerlerine döküp, ocağın altını yakın.Kaynamaya başladıktan sonra tahmini 40-45 dakika pişirin. (Kısık ateşte) Kontrollü pişirmenizi tavsiye ederim. Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder