6 Şubat 2020 Perşembe

Sütlü Kereviz Çorbası Tarifi

Sütlü Kereviz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kereviz orta boy
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet patates orta boy
  • 1 adet normal havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı su
  • Servis esnasında karabiber
Not; Kerevizin bas kısmı çiçekleri de kullanılacak sakın atmayın güzel bir aroma veriyor. Ama kokusundan rahatsızsınız kullanmayın.

Sütlü Kereviz Çorbası Tarifi Yapılışı




  1. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda hafif kavuralım. Havucu küp küp doğrayıp soğanla kavuralım.
  2. Havuç kavrulduğunda rengini yağa veriyor zaten ardından doğranmış patatesi ekleyelim, tenceremizin altını kısıp kerevizimizi soyup doğrayalım (kereviz çabuk kararıyor tencereye koyacağınız zaman doğrayın )
  3. Ocağın altını açın kerevizleri ekleyip şöyle ters düz edip 7 su bardağı su koyalım, tuzunu ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
  4. Kaynanan çorbayı orta ateşte 25 dakika daha pişirelim altını kapatıp blendırdan pürüzsüz olana kadar geçirin karıştıra karıştıra sütü ekleyin dikkat edin süt kesilmesin. Hepsi bu kadar, Çorbamız hazır Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder