Tam Kararında İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
HAMURU İÇİN
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 3- 4 damla limon
Tam Kararında İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk önce şerbetimizi hazırlamakla başlayalım 15 dk kaynatıp limonunu sıkıp altını kapatıp bir kenarda soğumaya bırakalım.
- Yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpıp eritelim.
- Üzerine sıvı yağ yoğurt irmiği ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Ununu ,portakal rendesi, kabartma tozunu ,vanilyasını ekleyip spatula ile yavaşça karıştırıp borcama dökelim.
- Borcamı yağlamanıza gerek yok zaten şerbeti dökünce kolay bi şekilde borcamdan çıkıyo
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırına verelim kontrollü bi şekilde pişirelim.
- Tatlı hamuru ılık olduğunda soğuk şerbeti her yerine eşit bir şekilde dökelim.
- Şerbet tam geliyor bu ölçüye çok oldu diye ayırmayın bir kenara çekiyor zaten fındık, ceviz hindistan cevize dileğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder