5 Şubat 2020 Çarşamba

Tam Kararında İrmik Tatlısı Tarifi

Tam Kararında İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

HAMURU İÇİN
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 3- 4 damla limon

Tam Kararında İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce şerbetimizi hazırlamakla başlayalım 15 dk kaynatıp limonunu sıkıp altını kapatıp bir kenarda soğumaya bırakalım.
  2. Yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpıp eritelim.
  3. Üzerine sıvı yağ yoğurt irmiği ekleyip çırpmaya devam edelim.
  4. Ununu ,portakal rendesi, kabartma tozunu ,vanilyasını ekleyip spatula ile yavaşça karıştırıp borcama dökelim.
  5. Borcamı yağlamanıza gerek yok zaten şerbeti dökünce kolay bi şekilde borcamdan çıkıyo
  6. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına verelim kontrollü bi şekilde pişirelim.
  7. Tatlı hamuru ılık olduğunda soğuk şerbeti her yerine eşit bir şekilde dökelim.
  8. Şerbet tam geliyor bu ölçüye çok oldu diye ayırmayın bir kenara çekiyor zaten fındık, ceviz hindistan cevize dileğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun 😋🥰

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder