Peynirli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
İçi için:
- Peynir (ben 2-3 çeşit peynir karıştırıp kullanıyorum, çok lezzetli oluyor)
- Maydanoz
Böreğin sosu için;
- Yarım su bardağı tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
Peynirli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır? Yapılışı
- Fırın tepsisi yağlanarak üzerine 1 tane yufka açılır.
- Hazırlanan sostan yufkanın üzerine sürülür. Bir yufka parçalara ayrılarak tepsiye serilir.
- Üzerine birkaç çeşit peynir ve maydanozdan oluşan iç harçtan konur. Peynirli katlara sos dökmüyoruz.
- Üzerine yufka serilerek hazırlanan sostan tekrar sürülür. Bir kat daha yufka serilir.
- Peynirli harçtan serpilir. Üzerine bir kat yufka serilir. Hazırlanan sostan sürülür.
- Üzerine bir kat yufka serilir. Son peynirli katımız için peynirler serpilir ve üzerine kalan yufka serilir.
- Tepsinin kenarlarından sarkan yufkalar üzerine kapatılarak börek dilimlenir.
- Yapımını her kat için yazdığımdan karışık gelebilir. Özetle bir kat peynirli bir kat soslu olacak şekilde yufkalar diziliyor.
- Kalan sosun tamamı böreğin üzerine gezdirilir her yerinin ıslanması sağlanır. Börek en az 2 saat olmak üzere birkaç saat dinlendirilir.
- Sonrasında 170-180 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
- Hazırlanan sosu ile yüzeyi çıtır çıtır içerisindeki harcı ile damak lezzetimizi zenginleştiren peynirli tepsi böreği nasıl yapılır diyorsanız börek tariflerinize eklemeyi unutmayın.
- Leziz sunumu ve iştah açan görünümü ile peynirli tepsi böreği tarifini sizlerinde beğeneceğini düşünüyorum.
- Kat kat hazırlanan yufkaları ve kabarması ile harika gözüken peynirli tepsi böreğini misafirlerinize ve ailenize kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder