Şeker Hamurlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 6 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 kahve fincanı sıcak su
- 1 kasık sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 fiske tuz
Kreması için
- 2. 5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 poşet krem şanti
Üzeri için
- İstenilen renkte şeker hamuru
Şeker Hamurlu Pasta Tarifi Yapılışı
Merhabalar arkadaşlar geçen gün kız kardeşimin doğum gününde pastayı ben yapmak istedim ilk defa şeker hamurlu bir pasta denedim ve ilk denememe rağmen gayet başarılıydı o yüzden şeker hamuruyla pasta yapacaksanız hiç tereddütte kalmayın korkmadan yapabilirsiniz. Evet geleyim PANDİSPANYANIN YAPILIŞI na
- Öncelikle yumurtalar oda sıcaklığında olmalı beyaz ve sarısını ayırıyoruz. Beyazın içine bir fiske tuz katarak köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra sarısının içine şekeri döküp 1 fincan da sıcak suyu ekliyoruz onu da krema kıvamı alıncaya kadar çırpıyoruz.
- Sırasıyla diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz ve beyazını ekleyip spatula yardımıyla aşağıdan yukarıya doğru beyazını söndürmeden karıştırıyoruz.
- Kelepçeli kalıbımzın altına yağlı kağıt serip 180 drc fırında 40 dk pişiriyoruz. Pişme işlemi bittikten sonra hemen fırından almayalım fırının kapağı açık bi şekilde içinde bekletelim çökme olmasın. Pandispanyamız hazır.
- Gelelim kremanıza. KREMANIN HAZIRLANIŞI.Süt, şeker ve unu bir tencereye alıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan alıp vanilyayı da ekleyip karıştıralım. İyice soğuduktan sonra kremsantiyi ekleyip çırpalım.
- Pandispanyamız soğuduktan sonra ortadan enine 3 parçaya ayıralım az sütle ıslatalım.
- Yaptığımız kremayı sürüp arasına istediğiniz şeyi koyabilirsiniz ben bim den fıstık draje aldım çok yakıştı ve diğer katlara da aynı işlemi uygulayın.
- Ara katlar bittikten sonra şeker hamurunu açın ve pastanın üzerini kaplayın fazla kalan kısımları kesebilirsiniz. Ben sadece cetvel kullanarak şeritler yaptım onun haricinde bir kalıp kullanmadım. artık gerisi size kalmış istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. yapacak olanlara kolay gelsin afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder