Hasanpaşa Köfte Tarifi

Hasanpaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfteler için:
  • 500 gram dana kıyma
  • 4 dilim rendelenmiş bayat ekmek içi
  • 1 adet orta boy rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
Püresi için;
  • 4 adet orta boy patates
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber (Arzuya göre)

Hasanpaşa Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Köfte harcı için verilen bütün malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.
  2. Köfte harcından cevizden irice parçalar koparıp elimizle çanak şekli veriyoruz.
  3. Fırın kabına sekil verdiğimiz köfteleri diziyoruz.
  4. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında köftelere in pişirme yapıyoruz. (Tam pişirmeyelim. Fırında 15 dakika kadar kalması yeterli olacaktır)
  5. Püresi için patatesleri haşlıyoruz. Haşlanan patatesleri ezip içerisine sütü tereyağı ve baharatları da ekleyip püre haline gezdiriyoruz.
  6. Hazırladığımız püreyi sıkma torbasına alıp fırından çıkardığımız köftelerin içlerine dolduruyoruz.
  7. Köftelerin üzerine tereyağı koyup tekrar fırına veriyoruz.
  8. Üzerleri kızarana kadar da bu şekilde pişiriyoruz.
Afiyet olsun

Yorumlar