Izgara Tadında Mükemmel Makarna Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için ;
- 250-300gram kuşbaşı et
- 1 orta boy soğan
- 1-2 adet renkli biber yada sivri biber
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz karabiber biberiye
- Sevdiğiniz makarna çeşiti
Izgara Tadında Mükemmel Makarna Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etlerimizi ister kuşbaşı ister julyen şekilde doğrayalım.
- Etleri önce bir peçete üzerine alalım.
- Tek tek dizelim ve hafif dış suyunu alalım ve bir tabağa dizelim.
- Çok az üzerinde sıvı yağ gezdirelim.
- Karabiber ve tuz dökelim.
- Etleri 20 dakika kadar oda sıcaklığında bekletelim ki etlerimiz yumuşasın.
- Ardından tavamızı ısıtalım.
- Etlerimizi tek tek arkalı önlü pişirelim.
- Biberlerimizi büyük doğrayalım ve etler piştikten sonra biberlerimizide etlerle biraz pişirelim.
- Soğanlarıda uzunlamasına doğrayıp ekleyelim bu sırada isteğe bağlı sarımsakta ekleyebilirsiniz.
- Bir kaşık tereyağ ile tatlandırdıktan sonra krema döküp kremanın biraz suyunu çekip koyuluşuncaya kadar pişirelim ve haşlanan makarnaları ilave edip baharat dökelim.
- Kaşar yada parmesen peynirle süsleyebilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder