Orjinal Muzlu Magnolia (Manolya Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2. 5 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 adet iyice ezilmiş muz
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket beyaz çikolata( 80 gram )
Kremalı katman için;
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
- 1 tutam toz şeker
Ara katlar için;
- 1 paket bebe bisküvisi
- Muz ( muzun büyüklüğüne göre değişir ben 3 adet kullandım)
Orjinal Muzlu Magnolia (Manolya Tatlısı) Tarifi Yapılışı
Selamün aleyküm canlar 🌺 Sütlü tatlı seven herkes magnolia tatlısına bayılır sanırım. Aşcı bir ustanın sayfasından aldığım bu tarif birebir magnolia tatlısının kendisi oldu diye düşünüyorum. Daha önce denediğim tüm magnolialar muhallebi tadındaydı fakat bu bomba bişey oldu. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌺
- Öncelikle kremalı katmanımızı hazırlamak için sıvı kremayı bir kaba alıyoruz.
- Üzerine bir çimdik toz şeker ilave edip hafif akışkan kıvam alıncaya kadar iyice çırpıyoruz.
- Ardından iyice soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
- Magnolia muhallebisi için bir tencerede süt, un, nişasta, toz şeker, yumurta sarısı ve iyice ezilmiş muzu güzelce çırpıyoruz.
- Ardından ocağa alıp koyu bir puding kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
- Burda dikkat ediyoruz muhallebi gibi katı değil puding gibi bir miktar akışkan olacak. O yüzden fokurdayınca bir iki çevirip kapatıyoruz.
- Daha sonra tereyağ vanilin ve beyaz çikolatayı alıp içinde kayboluncaya kadar karıştırıyoruz.
- Üzerinin kabuk tutmaması için ara ara karıştırabilir yada üzerini streçleyebilirsiniz.
- Soğuduğunda muz pütürlerinin yok olması için blendırdan geçiriyoruz.
- IlıdığIndan emin olduğumuz tatlımızın içine hazırladığımız kremalı katmanı ekleyip bir spatula yardımıyla alt üst ederek dikkatlice karıştırıyoruz.
- 1 paket bebe bisküvisini rondodan geçiriyoruz ve bir tabağa muzları dilimliyoruz.
- Servis edeceğimiz tabağa sırasıyla malzemelerimizi diziyoruz.
- Ben önce biraz muhallebi, sonra muz, üzerine bisküvi, onun üzerine tekrar muhallebi ve tekrar bisküvi olarak tamamladım. Siz istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder