13 Nisan 2020 Pazartesi

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 adet rendelenmiş küçük boy havuç
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
  • 1 domates rendesi veya 1 çay bardağı yazlık şişe domates
  • Zeytinyağı/sıvı yağ
  • Tuz

Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı yemeklik doğrayalım.
  2. İçine rendelenmiş havucu ve 2-3 kaşık sıvı yağı ekleyip kapağını kapatarak soteleyelim.
  3. Soğanlar pembeleşip, havuçlar biraz öldüğünde, salçasını ilave edip karıştıralım.
  4. Ardından domates rendesini veya şişe domatesi ekleyelim. Tekrar karıştıralım.
  5. Bulguru ekleyip karıştırdıktan sonra, 2 su bardağından çeyrek eksik suyu ve tuzunu ilave edip kapağını kapatarak kısık ateşte, göz göz olup kaynayana ve suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. Kapağın altına temiz bir havlu veya havlu peçete koyup kapatarak biraz dinlendirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder