Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 küçük boy soğan
- 1 adet rendelenmiş küçük boy havuç
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
- 1 domates rendesi veya 1 çay bardağı yazlık şişe domates
- Zeytinyağı/sıvı yağ
- Tuz
Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Soğanı yemeklik doğrayalım.
- İçine rendelenmiş havucu ve 2-3 kaşık sıvı yağı ekleyip kapağını kapatarak soteleyelim.
- Soğanlar pembeleşip, havuçlar biraz öldüğünde, salçasını ilave edip karıştıralım.
- Ardından domates rendesini veya şişe domatesi ekleyelim. Tekrar karıştıralım.
- Bulguru ekleyip karıştırdıktan sonra, 2 su bardağından çeyrek eksik suyu ve tuzunu ilave edip kapağını kapatarak kısık ateşte, göz göz olup kaynayana ve suyunu çekene kadar pişirelim.
- Kapağın altına temiz bir havlu veya havlu peçete koyup kapatarak biraz dinlendirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder