25 Nisan 2020 Cumartesi

Cevizli Fındıklı Kokulu Islak Kek Tarifi

Cevizli Fındıklı Kokulu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
  • Yarım su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 paket çikolata sosu
  • 3 yemek kaşığı kakao

Cevizli Fındıklı Kokulu Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ile şekeri 3-4 dakika karıştırıyoruz.
  2. İçerisine süt ve yağı ekliyoruz.
  3. Çikolata sosundan 2 yemek kaşığı ayırıp geri kalanını karşımın içine döküyoruz.
  4. 1 yemek kaşığı kakao yu ayırıp 2 yemek kaşığı kakaoyu karışımın içine ekliyoruz.
  5. İyice karıştırdıktan sonra karışımdan yarım su bardağın dan biraz fazla ayırıyoruz.
  6. Kalan karışıma un, fındık, ceviz, kabartma tozu ve vanilya yı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Karışım yoğun bir kıvamdır.
  7. Karışımı yağladığımız kek kalıbına alıyoruz.
  8. Önceden 160 derece ısıttığımız fırında 30 dk pişiriyoruz.
  9. Bir tarafa ayırdığımız karışımın içine diğer ayırdığımız kakao ve çikolata sosunu ekleyip biraz da süt koyup iyice karıştıralım.
  10. Pişen kekimizin üzerine çatalla delikler açalım ve sosu dökelim ve sosu iyice emmesini bekleyelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder