Sütlü Dereotlu Kabak Çorbası (Aşırı Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 3 su bardağı süt
- Yarım bağ dereotu
- 1 diş sarımsak
- 5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz (damak tadınıza göre)
- 2 yemek kaşığı dolusu un
Sütlü Dereotlu Kabak Çorbası (Aşırı Lezzetli) Tarifi Yapılışı
Merhaba, gene güzel bir çorba tarifi ile geldim. bizim evde çok seviliyor, umarım sizde dener ve beğenirsiniz. tarifime geçelim;
- Çorba tenceremize yağları koyup, unu ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
- Sarımsağı da rendeleyip biraz daha kavuralım.
- Bir yandan çırparak önce suyunu, sonra sütü ekleyerek çırpıcıyla karıştırmaya devam edelim.
- Kaynayınca yemeklik doğranmış kabakları ekleyip, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Blenderden geçirip tekrar ocağa alalım.
- Tuzunu ve baharatlarını katıp, ince kıyılmış dereotunu ekleyip bir taşım kaynayınca ocakları alalım. servise hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder