11 Nisan 2020 Cumartesi

Ev Ekmeği Tarifi

Ev Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kuru maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1. 5 su bardağı ılık su

Ev Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kapta bütün malzemeleri kaşıkla karıştırıyoruz ve üzerine streç film veya kapak kapatıp en az 12 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Hiç elinizle yoğurmaya gerek yok, unu ve suyu iyice birbirine yedirene kadar karıştırıp bırakıyoruz.
  2. Mayalanan hamuru, elimize un sürerek bir beze haline getiriyoruz ve iki saat daha dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. İki saatimiz dolmadan, yani bezeyi yaptıktan bir buçuk saat sonra fırını 200 derece açıp içerisine kapaklı boş borcam tencereyi ısıtıyoruz. Yarım saatin sonunda, dikkatlice fırındaki tencerenin kapağını açıp, mayalanan bezemizi yavaşça tencereye koyuyor ve ağzını kapatıp 30 dakika pişiriyoruz (bu 30 dakika süresince tencerenin ağzı açılmayacak).
  4. Tam yarım saat sonra tencerenin kapağını alıp, ekmeğimizi ağzı açık 15-20 dakika daha fırının sıcaklığını 190 dereceye düşürerek pişiriyoruz, üzeri iyice kızarana kadar.
  5. Ekmek piştiğinde fırını kapatıyoruz ve mümkünse fırın kapağını biraz açık bırakıp ekmeği 10 dakika kadar sönmüş fırının içinde hafif soğumasını bekliyoruz. Daha sonra sofra bezine sarıp dinlendiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder