1 Nisan 2020 Çarşamba

Fırında Zerdeçallı Karnabahar Tarifi

Fırında Zerdeçallı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
1 adet orta boy karnabahar
1 adet yumurta
Yarım bardak süt
Çeyrek bardak sıvı yağ
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
Tuz-karabiber
Kırmızı toz biber
Toz zerdeçal (bir tatlı kaşığı kadar)
Susam
Üzerine:

Sarımsaklı yoğurtlu sos
Pulbiberli tereyağ
Fırında Zerdeçallı Karnabahar Tarifi Yapılışı
Karnabaharlar ufak dallar halinde kopartılıp güzelce yıkanır.
Sosumuz hazırlanır. Yumurta, süt, ayçiçek yağı, un, rende sarımsak ve baharatlanır eklenip güzelce karıştırılır.
Karnabaharlar bu sosun içine daldırılıp sonrasında yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır.
Sostan artan olmuşsa tepsiye karnabaharların üstüne gezdirilir.
Son dokunuş olarak susamlar serpilir ve 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişmeye bırakılır.
Arzuya göre sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli tereyağ sosu ile servis edilir. Ben sade tercih ettim. Her türlü çok lezzetli.
Afiyet olsun 🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder