1 Nisan 2020 Çarşamba

Limonata Tarifi

Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 2 litre su

Limonata Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle portakal ve limonu kabuklarını yıkayarak 1 gün önceden buzlukta bekletmemiz gerekiyor. (Kabuğun acı tadını alması için)
  2. Limonatayı yapacağımız zaman buzluktan çıkarıp 10 dk kadar bekletiyoruz (4’e bölünecek kıvamda olsun)
  3. Robota portakal ve limonu dilimleyip koyun (kabukları ile birlikte) üzerine şekeri ilave edin ve robotta çekin.
  4. 2 litre suya bu karışımı ekleyin, limon tuzunu da ekleyin karıştırın.
  5. Son olarak süzgeç yardımı ile tanelerini süzün ve limonatamız hazır. Şimdiden afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder