2 Nisan 2020 Perşembe

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 30 gr margarin
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tane yumurta
  • Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamından biraz yumuşak olacak)
İçi için;
  • 1 çay bardağı haşhaş
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ

Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı



  1. İçi için;1 çay bardağı haşhaş, 4 yemek kaşığı şeker, 5 yemek kaşığı sıvı yağ kıvamı yumuşak olana kadar sıvı yağ eklenerek içi harç hazırlanır.
  2. Süt, şeker, kuru maya, sıvı yağ, eritilmiş margarin, yumurta ve tuz karıştırılır.
  3. Ardından un kontrollü bir şekilde ilave edilerek yoğrulur.
  4. Yoğurma işlemi bittikten sonra 45 dk mayalandırılır.
  5. Mayalanma işlemi bittikten sonra tekrar yoğrulur.
  6. Merdane ile açılır.
  7. Açıldıktan sonra haşhaş sürülür ve rulo şekilde katlanır.
  8. Katlandıktan sonra 2 parmak uzunluğunda bıçak yardımıyla kesilir.
  9. Kesildikten sonra tepsiye dizilir.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder