Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 30 gr margarin
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tane yumurta
- Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamından biraz yumuşak olacak)
İçi için;
- 1 çay bardağı haşhaş
- 4 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı
- İçi için;1 çay bardağı haşhaş, 4 yemek kaşığı şeker, 5 yemek kaşığı sıvı yağ kıvamı yumuşak olana kadar sıvı yağ eklenerek içi harç hazırlanır.
- Süt, şeker, kuru maya, sıvı yağ, eritilmiş margarin, yumurta ve tuz karıştırılır.
- Ardından un kontrollü bir şekilde ilave edilerek yoğrulur.
- Yoğurma işlemi bittikten sonra 45 dk mayalandırılır.
- Mayalanma işlemi bittikten sonra tekrar yoğrulur.
- Merdane ile açılır.
- Açıldıktan sonra haşhaş sürülür ve rulo şekilde katlanır.
- Katlandıktan sonra 2 parmak uzunluğunda bıçak yardımıyla kesilir.
- Kesildikten sonra tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder