2 Nisan 2020 Perşembe

Palamut Pilaki Tarifi

Palamut Pilaki Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet takoz kesilmiş palamut
  • 3 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet havuç
  • 3 adet domates
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet kök kereviz
  • 3 adet defne yaprağı
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz-karabiber
  • Limon-maydanoz
  • 2-3 bardak su
  • Zeytinyağı

Palamut Pilaki Tarifi Yapılışı



  1. Havuçlar ve patatesler küp küp kesilir. Kereviz soyulur, küp küp doğranır ve limonlu suda bekletilir.
  2. Domateslerin kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarılıp doğranır. Palamutlar tuzlu suda bekletilir.
  3. Soğanlar piyazlık doğranır. Sarımsaklar soyulup ezilir.
  4. Zeytinyağında önce soğanlar sonra sarımsaklar sotelenir.
  5. Havuçlar eklenir karıştırılır. Birkaç dakika sonra kereviz eklenir. Daha sonra domatesler ilave edildikten sonra suyunu çekmeye yakın patatesler, defne yaprağı, kimyon, tuz, şeker ve karabiber ile baharatlandırılır.
  6. Maydanozun sap kısımlarından bir kaç adet atılır. Su da eklendikten sonra sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  7. Piştikten sonra defne yaprakları ve maydanozun sapları çıkarılır.
  8. Fırın kabının yarısına hazırlanan karışım eklenir üzerlerine palamut dilimleri konur ve kalan karışımda yanlarına dizilir.
  9. Palamutların üzerine limon dilimleri ve maydanoz konur, zeytinyağı gezdirilir.
  10. Islatılam yağlı kağıt tepsinin üzerine kapatılır ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk pişirilir.
  11. Üzerine dereotu ile ılık ya da soğuk servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder