Palamut Pilaki Tarifi
Palamut Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet takoz kesilmiş palamut
- 3 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 adet havuç
- 3 adet domates
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet kök kereviz
- 3 adet defne yaprağı
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz-karabiber
- Limon-maydanoz
- 2-3 bardak su
- Zeytinyağı
Palamut Pilaki Tarifi Yapılışı
- Havuçlar ve patatesler küp küp kesilir. Kereviz soyulur, küp küp doğranır ve limonlu suda bekletilir.
- Domateslerin kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarılıp doğranır. Palamutlar tuzlu suda bekletilir.
- Soğanlar piyazlık doğranır. Sarımsaklar soyulup ezilir.
- Zeytinyağında önce soğanlar sonra sarımsaklar sotelenir.
- Havuçlar eklenir karıştırılır. Birkaç dakika sonra kereviz eklenir. Daha sonra domatesler ilave edildikten sonra suyunu çekmeye yakın patatesler, defne yaprağı, kimyon, tuz, şeker ve karabiber ile baharatlandırılır.
- Maydanozun sap kısımlarından bir kaç adet atılır. Su da eklendikten sonra sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
- Piştikten sonra defne yaprakları ve maydanozun sapları çıkarılır.
- Fırın kabının yarısına hazırlanan karışım eklenir üzerlerine palamut dilimleri konur ve kalan karışımda yanlarına dizilir.
- Palamutların üzerine limon dilimleri ve maydanoz konur, zeytinyağı gezdirilir.
- Islatılam yağlı kağıt tepsinin üzerine kapatılır ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk pişirilir.
- Üzerine dereotu ile ılık ya da soğuk servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder