17 Nisan 2020 Cuma

Tavuk Patatesli Kızartmalı Soslu Çıtır Börek Tarifi

Tavuk Patatesli Kızartmalı Soslu Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1,5 adet tavuk göğsü
  • 1 adet patates
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 çay bardağı kornişon salatalık
  • 5 yemek kaşığı ketçap
  • 5 yemek kaşığı mayonez
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Tavuk Patatesli Kızartmalı Soslu Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

  1. İlk öncelikle, yufkaları üçgen şeklinde 8 parçaya bölelim.
  2. Diğer yandan, tavukları küçük küçük doğrayın ve tavada çok az yağ ile kavuralım.
  3. Sonra, patatesleri küp küp doğrayın ve kızartın.
  4. Kornişon salatalıkları küp küp doğrayın ve tüm malzemeleri birbirine katın.
  5. Ketçap, mayonez ve tuzunu ekleyelim, 1 yemek kaşığı yağ gezdirelim.
  6. Yufkalara, patatesi kızarttığımız yağdan sürelim.
  7. Geniş kısmına tavuklu harçtan koyalım ve sigara böreği gibi saralım. Borcama yerleştirelim.
  8. Üzerine tekrar yağdan sürelim ve 200 derecede, kızarana kadar pişiriyoruz.


Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin. İstediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Cacık ve turşu çok yakışıyor 😊 Afiyet olsun 😊. Hoşça kalın 🤗🏵️🏵️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder