24 Nisan 2020 Cuma

İzmir Kumru Ekmeği Tarifi

İzmir Kumru Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Aldığı kadar un
  • (Nohut Mayası) ( sayfadaki tariflerde tarifi mevcut)
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım fincan zeytin yağı
Üstü için:
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı süt
  • Susam

İzmir Kumru Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Hamur için bütün malzemeler yoğurma kabında yoğurulur, ele yapışmayacak bir hamur elde edilir. Mayalanması için bekletilmez çünkü nohut mayası hazırlanırken mayalanması için bekletiliyor. ( sayfamda nohut mafyasının tarifi bulunuyor).
  2. Hamur bezeler ayrılır, uç kısımları sivri olacak şekilde şekil verilir.
  3. Önce pekmeze sonra susam bulanır 180 derecede pişirilir.
  4. Pişen kumrılatın içine izmir tulum peyniri, sivri biber, domates konulur.
  5. Not: kumru ekmeğinin olmazsa olmazı nohut mayasıdır. Yaş veya kuru maya kullanılmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder