İzmir Kumru Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- Aldığı kadar un
- (Nohut Mayası) ( sayfadaki tariflerde tarifi mevcut)
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım fincan zeytin yağı
Üstü için:
- 2 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı süt
- Susam
İzmir Kumru Ekmeği Tarifi Yapılışı
- Hamur için bütün malzemeler yoğurma kabında yoğurulur, ele yapışmayacak bir hamur elde edilir. Mayalanması için bekletilmez çünkü nohut mayası hazırlanırken mayalanması için bekletiliyor. ( sayfamda nohut mafyasının tarifi bulunuyor).
- Hamur bezeler ayrılır, uç kısımları sivri olacak şekilde şekil verilir.
- Önce pekmeze sonra susam bulanır 180 derecede pişirilir.
- Pişen kumrılatın içine izmir tulum peyniri, sivri biber, domates konulur.
- Not: kumru ekmeğinin olmazsa olmazı nohut mayasıdır. Yaş veya kuru maya kullanılmaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder