Pastane Poğaçalarını Aratmayan Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket yaş maya
- 1 buçuk su bardağı süt
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı (sarıları üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un (unun kalitesine göre 6 bardağı bulabilir, kontrollü ekleyelim. yumuşak bir hamur olacak. )
Pastane Poğaçalarını Aratmayan Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
- Yaş mayayı önce süt ile açıyoruz. Süt oda sıcaklığında değilse ocakta çok hafif ısıtabiliriz.
- Mayayı açtıktan sonra şekerimizi ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Maya aktifleşecek ve köpük köpük olacak. Aktifleşip köpürene kadar bekleyelim.
- Ardından yumurta aklarını ve sıvı yağı ekleyelim. Güzelce karıştıralım.
- Unumuzu ekleyelim, unla beraber tuzu ekleyelim. Tuzu diğer malzemelerle eklemiyoruz çünkü mayanın aktifliğini azaltıyor.
- Yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve hamurumuzu koyduğumuz kabın üstünü streç bir filmle kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yağlanmış tepsi veya borcama diziyoruz. Yağlı kağıtla denediğimde istediğim kadar güzel olmadı. En güzel sonucu yine yağlanmış tepside ve borcamda aldım.
- Tepsimize dizdiğimiz poğaçaların üstüne yumurta sarısı sürüp bir 15 dk da tepside bekletiyoruz. Biraz da tepsi de mayalansın diye.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: Ben sade yaptım ama isterseniz içine zeytin, lor peyniri, sucuk vs malzemeler koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder