1 Nisan 2020 Çarşamba

Pastane Poğaçalarını Aratmayan Pamuk Poğaça Tarifi

Pastane Poğaçalarını Aratmayan Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı (sarıları üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un (unun kalitesine göre 6 bardağı bulabilir, kontrollü ekleyelim. yumuşak bir hamur olacak. )

Pastane Poğaçalarını Aratmayan Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
  2. Yaş mayayı önce süt ile açıyoruz. Süt oda sıcaklığında değilse ocakta çok hafif ısıtabiliriz.
  3. Mayayı açtıktan sonra şekerimizi ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Maya aktifleşecek ve köpük köpük olacak. Aktifleşip köpürene kadar bekleyelim.
  4. Ardından yumurta aklarını ve sıvı yağı ekleyelim. Güzelce karıştıralım.
  5. Unumuzu ekleyelim, unla beraber tuzu ekleyelim. Tuzu diğer malzemelerle eklemiyoruz çünkü mayanın aktifliğini azaltıyor.
  6. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve hamurumuzu koyduğumuz kabın üstünü streç bir filmle kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  7. Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yağlanmış tepsi veya borcama diziyoruz. Yağlı kağıtla denediğimde istediğim kadar güzel olmadı. En güzel sonucu yine yağlanmış tepside ve borcamda aldım.
  8. Tepsimize dizdiğimiz poğaçaların üstüne yumurta sarısı sürüp bir 15 dk da tepside bekletiyoruz. Biraz da tepsi de mayalansın diye.
  9. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: Ben sade yaptım ama isterseniz içine zeytin, lor peyniri, sucuk vs malzemeler koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder