Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 lt süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kakao
- 1 yemek kaşığı kadar tereyağ
İçine sürmek için;
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket krem şanti
Sarılması için;
- 1 paket kakaolu bisküvi
Süslemek için;
- Fındık, fıstık, hindistan ceviz kullanabilirsiniz
Saray Sarması Tarifi Yapılışı
- Muhallebisi için tereyağ hariç diğer malzemeleri süte karıştırıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz.
- Muhallebi piştikten sonra kenara alıp terayağını içine atıp eritiyoruz.
- Diğer yanda fırın tepsisinin içine 2 su bardağı hindistan cevizini serelim.
- Üzerine hazırladığımız muhallebiyi dökelim. Düz bir şekilde yayalım.
- Bu şekilde vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında bekletebilirsiniz. Ben 4-5 saat kadar beklettim.
- Daha sonra bu işlem beklerken kenarda krem şantimizi hazırlayalım. Onuda soğuması için dolapta bekletelim.
- Muhallebimiz soğuduğu zaman en son üzerine krem şantiyi sürelim. Eşit parçalara bölüp saralım.
- Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. ☺️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder