25 Nisan 2020 Cumartesi

Saray Sarması Tarifi

Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;
  • 1 lt süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakao
  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağ
İçine sürmek için;
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket krem şanti
Sarılması için;
  • 1 paket kakaolu bisküvi
Süslemek için;
  • Fındık, fıstık, hindistan ceviz kullanabilirsiniz

Saray Sarması Tarifi Yapılışı


  1. Muhallebisi için tereyağ hariç diğer malzemeleri süte karıştırıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz.
  2. Muhallebi piştikten sonra kenara alıp terayağını içine atıp eritiyoruz.
  3. Diğer yanda fırın tepsisinin içine 2 su bardağı hindistan cevizini serelim.
  4. Üzerine hazırladığımız muhallebiyi dökelim. Düz bir şekilde yayalım.
  5. Bu şekilde vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında bekletebilirsiniz. Ben 4-5 saat kadar beklettim.
  6. Daha sonra bu işlem beklerken kenarda krem şantimizi hazırlayalım. Onuda soğuması için dolapta bekletelim.
  7. Muhallebimiz soğuduğu zaman en son üzerine krem şantiyi sürelim. Eşit parçalara bölüp saralım.
  8. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. ☺️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder