14 Nisan 2020 Salı

Muzlu Çilekli Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi

Muzlu Çilekli Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Ganaj için:
  • 150 ml krema
  • 3 paket (280g) sütlü çikolata
Pasta kreması:
  • Yarım paket dr. oetker pasta kreması
  • 25gram margarin
  • Yarım su bardağı süt
Pandispanya keki:
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1. 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
İç ve dış süsleme için:
  • 1 muz
  • Çilek
Not: Ben üst süslemesi için hazır dr. oetker profiterol un karışımı aldım ve her şeyi yarım ölçü yaparak süslemede kullandım.

Muzlu Çilekli Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Ganaj için🍫. Krema tencerede ısıtılır ve ısınınca çikolatalar içine atılır. Çikolatalar eriyince tencerenin altı kapatılır. Buzdolabında 4-5 saat bekler.
  2. Pandispanya için 🍰 Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarı ve beyazı ayrılır.
  3. Yumurta sarıları ve şeker bir kaba alınıp iyice çırpılır.
  4. Ilık su ilave edilip çırpılır.
  5. Kabartma tozu, vanilya, un eklenip karışımı söndürmeden spatula ile karıştırılır.
  6. Yumurta beyazları ve tuz bir kapta kar gibi olana kadar çırpılıp karışıma eklenir.
  7. Karışım kelepçeli kek kalıbına alınır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dk pişirilir.
  8. Kek soğuyunca 2 ya da 3 parçaya bölünür.
  9. Krema için 🧁 Yarım paket pasta kreması üstündeki tarife göre yapılır.
  10. Profiterol için🍩. Yarım paket profiterol üstündeki tarife göre yapılır. (ben profiterol içi dolguyu hazırladığım pasta kreması ile doldurdum.).
  11. Hazırlanışı🎂 Kek katları arasına hazırlanan ganaj sürülür, muz ve çilekler dizilir.
  12. Pasta, pasta kreması ile ile kaplanır.
  13. Ve pastanın üstünü dilediğiniz meyveler ile ve profiterolle süslenir. 🎂.
  14. Afiyet olsun 😋😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder