Muzlu Çilekli Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Ganaj için:
- 150 ml krema
- 3 paket (280g) sütlü çikolata
Pasta kreması:
- Yarım paket dr. oetker pasta kreması
- 25gram margarin
- Yarım su bardağı süt
Pandispanya keki:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1. 5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
İç ve dış süsleme için:
- 1 muz
- Çilek
Not: Ben üst süslemesi için hazır dr. oetker profiterol un karışımı aldım ve her şeyi yarım ölçü yaparak süslemede kullandım.
Muzlu Çilekli Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
- Ganaj için🍫. Krema tencerede ısıtılır ve ısınınca çikolatalar içine atılır. Çikolatalar eriyince tencerenin altı kapatılır. Buzdolabında 4-5 saat bekler.
- Pandispanya için 🍰 Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarı ve beyazı ayrılır.
- Yumurta sarıları ve şeker bir kaba alınıp iyice çırpılır.
- Ilık su ilave edilip çırpılır.
- Kabartma tozu, vanilya, un eklenip karışımı söndürmeden spatula ile karıştırılır.
- Yumurta beyazları ve tuz bir kapta kar gibi olana kadar çırpılıp karışıma eklenir.
- Karışım kelepçeli kek kalıbına alınır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dk pişirilir.
- Kek soğuyunca 2 ya da 3 parçaya bölünür.
- Krema için 🧁 Yarım paket pasta kreması üstündeki tarife göre yapılır.
- Profiterol için🍩. Yarım paket profiterol üstündeki tarife göre yapılır. (ben profiterol içi dolguyu hazırladığım pasta kreması ile doldurdum.).
- Hazırlanışı🎂 Kek katları arasına hazırlanan ganaj sürülür, muz ve çilekler dizilir.
- Pasta, pasta kreması ile ile kaplanır.
- Ve pastanın üstünü dilediğiniz meyveler ile ve profiterolle süslenir. 🎂.
- Afiyet olsun 😋😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder