Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 🌱1 paket maya (istediğiniz maya olabilir)
- 🌱2 su bardağı ılık süt
- 🌱Yarım su bardağı ılık su
- 🌱Yarım tatlı kaşığı toz şeker
- 🌱Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 🌱1 yemek kaşığı tuz
- 🌱6 su bardağı un (dikkatli kullanalım)
Hamura şekil vermek için:
- 🌱1 yemek kaşığı un
- 🌱6 yemek kaşığı su
Üzerine sürmek için:
- 🌱1 yumurta sarısı
- 🌱1 yemek kaşığı süt
- 🌱1 yemek kaşığı yoğurt
- 🌱Susam
- 🌱Çörek otu
Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı
- Hamuru yoğurun 1 saat dinlendirin 3 parçaya bölün ilk parçayı merdane yardımıyla açın ve su, un karışımını parmak yardımıyla sürerek istediğiniz şekli verin.
- Sonra kalan 2 parçaya da şekil verin ve 20 dakika tepside mayalandırın.
- Sonrasında un su karışımıyla izlerin üzerinden gidin ve yumurta sarısı karışımından sürüp çatal yardımıyla izleri belirginleştirin ve 200 derecede pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder