14 Nisan 2020 Salı

Ramazan Pidesi Tarifi

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 🌱1 paket maya (istediğiniz maya olabilir)
  • 🌱2 su bardağı ılık süt
  • 🌱Yarım su bardağı ılık su
  • 🌱Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • 🌱Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 🌱1 yemek kaşığı tuz
  • 🌱6 su bardağı un (dikkatli kullanalım)
Hamura şekil vermek için:
  • 🌱1 yemek kaşığı un
  • 🌱6 yemek kaşığı su
Üzerine sürmek için:
  • 🌱1 yumurta sarısı
  • 🌱1 yemek kaşığı süt
  • 🌱1 yemek kaşığı yoğurt
  • 🌱Susam
  • 🌱Çörek otu

Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru yoğurun 1 saat dinlendirin 3 parçaya bölün ilk parçayı merdane yardımıyla açın ve su, un karışımını parmak yardımıyla sürerek istediğiniz şekli verin.
  2. Sonra kalan 2 parçaya da şekil verin ve 20 dakika tepside mayalandırın.
  3. Sonrasında un su karışımıyla izlerin üzerinden gidin ve yumurta sarısı karışımından sürüp çatal yardımıyla izleri belirginleştirin ve 200 derecede pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder